21 Mart 2018 Çarşamba

Tadı Damaklardan Uzun Süre Silinmeyecek Azerbaycan Mutfağı

1. Şah Pilavı

Şah Pilavı
Azerbaycan mutfağı denilince akla ilk gelen yemeklerden biri pilavların şahı Şah pilavdır. Kuzu eti, kayısı kurusu, erik kurusu, kuru üzüm, kestane ve pirinçten yapılan bu yemek zor olduğu gibi bir o kadar da lezzetlidir. 

2. Piti

Piti
Şeki şehrinin mutfağından Piti, içinde kuzu eti, domates, erik kurusu, patates, nohut ve baharatlar olan, özel güveçte fırında en az  7-8 saat kadar pişirilen, Azerbaycan'a gelirken yenmesi gereken en özel yemeklerden biri. 

3. Dolma

Dolma
Çok fazla söze gerek yok Türk mutfağındaki sarmayla aynı, yalnız ölçüsü ve şekli farklıdır. Yoğurtla yenmesi lezzetine lezzet katar

4. Düşbere

Düşbere
Soğuk kış aylarının vazgeçilmez yemeklerindendir. Çok ufak kesilen yufkaların içine kuzu veya dana eti koyularak yapılan bu yemek sirke ve sarımsak karışımlı sosla yenir. 

5. Şekerbura ve paxlava

Şekerbura ve paxlava
Azerbaycan'ın en en en ünlü tatlılarındandır. Özellikle Nevruz bayramında her evde mutlaka bulunur. Öğütülmüş fındık ve cevizden yapılan bu tatlıları hayatınızda bir kere olsun tadın derim. 

3 Bacı

3 Bacı
İsmi çok tartışılan bir yemek ve her şehirde farklı anılır. Aslında Türk mutfağının hiç yabancı olmadığı yemektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder